پیگیری بیمه تامین اجتماعی زنبورداران، مالیات ارزش افزوده عسل و … در مجلس

جلسه رسیدگی به مشکلات زنبورداران کشور در نشست کمیته دام کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با حضور نمایندگان زنبورداران و دستگاههای دولتی مسئول بحث و بررسی شد.
به گزارش روابط عمومی اتحادیه سراسری زنبورداران ایران، ظهر امروز شنبه یکم مرداد ۱۴۰۱ ، جلسه رسیدگی به مشکلات زنبورداران کشور در نشست کمیته دام کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی به ریاست حجتالاسلام «احد آزادیخواه» رئیس کمیته دامپروری کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
در ابتدای این جلسه «میرمحسن موسویان» مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبورداران ایران به تشریح برخی از مصوبات روی زمینمانده نظیر بیمه تامین اجتماعی زنبورداران که طی سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ در قانون بودجه مصوب و منظور شده است پرداخت و خواستار تعیین تکلیف نهایی و فوری مساله بیمه تامین اجتماعی زنبورداران که عدم اجرای آن موجب سرخوردگی و ناامیدی زنبورداران نسبت به مجلس شورای اسلامی شده است گردید.
در ادامه موسویان به مساله «اخذ مالیات بر ارزش افزوده از عسل» به عنوان یکی از مسائل اعجابانگیز که برخلاف سایر محصولات فرآوری نشده کشاورزی از شُمول معافیت خارج شده است گلایه کرد و خواستار تسریع در قرارگرفتن دوباره نام عسل در فهرست محصولات کشاورزی معاف از ارزش افزوده شد.
وی با استناد به قول مساعدی که در جلسه گذشته اتحادیه سراسری زنبورداران ایران با «محمد جواد عسکری» رئیس کمیسیون کشاورزی و همچنین تماس تلفنی در حینِ جلسه گذشته با وزیر اقتصاد در این خصوص و قول مساعد ایشان افزود: «این در حالی است که طی یک ماه اخیر همچنان این موضوع با وجود محرز بودن عسل به عنوان ماده خام کشاورزی در مُحاق بیتوجهی متولیان امر است.»
انتقاد صریح یکی از زنبورداران نمونه تولید ژل از قاچاق ژل چینی نامرغوب به کشور
پس از اظهارات موسویان، «ناصر سیرایی» از زنبورداران دانشآموخته این رشته و سرشناس تولیدکننده ژل رویال با کیفیت ایرانی، در یک سخنرانی روان و تاثیرگذار به تشریح مصائب زنبورداران و همچنین یاس و ناامیدی زنبورداران از قاچاق ژل رویال چینی پرداخت و در بخشی از سخنانش گفت: امروز بسیاری از زنبورداران با وجود هزینههای هنگفت آموزش استحصال ژل رویال با کیفیت از زنبورعسل به عنوان محصول دیگر این حشره مفید و ارزشمند، با مشاهده توزیع صدها تن ژل رویال قاچاق چینی که فاقد کیفیت لازم و مورد انتظار برای تاثیرگذاری بر مصرف کنندگان است در حل تجدیدنظر و رها کردن این شغل هستند.
«سید محمد رضوی» عضو هیات مدیره صندوق حمایت از توسعه زنبورداری نیز بر اهمیت افزایش سرمایه این صندوق تاکید کرد و خواستار اصلاح این موضوع شد.
در بخش دیگری از این جلسه «بهرنگ رجبی» مدیرعامل اتحادیه مرکزی نظارت و هماهنگی تعاونیهای روستایی و کشاورزی ایران نیز از منظر مسائل حقوقی بخش کشاورزی به ایراد سخنانی در دفاع از بخش کشاورزی به طور کل از جمله زنبورداران که بخشی از همان جامعه کشاورزی هستند پرداخت.
وی ضمن انتقاد از سلیقه ای عملکردن ممیزین مالیاتی در رسیدگی به پروندههای مالیاتی و عدم پذیرش معافیتهای ماده ۱۳۳ و ۸۱ قانون مالیاتهای مستقیم، خواستار وحدت رویه در رسیدگی به پروندههای مالیاتی تشکلهای بخش کشاورزی شد.
در ادامه نمایندگان هر دستگاه مسئول دولت مانند وزارت جهادکشاورزی (مجری طرح توسعه زنبورداری کشور)؛ سازمان تامین اجتماعی؛ سازمان برنامه و بودجه؛ سازمان امور مالیاتی، سازمان دامپزشکی کشور و شرکت بازرگانی دولتی ایران به تشریح مشکلات و دلایل عدم اجرای برخی از مطالبات مصوب شده زنبورداران پرداختند.
در نهایت پس از شرح مسائل در جلسهای که حدود ۲ ساعت به درازا انجامید، مقرر شد تا تدابیر جدید لازم برای آغاز بیمه تامین اجتماعی زنبورداران کشور با توجه به برخی اصلاحات مدنظر سازمان سازمان تامین اجتماعی تسریع گردد.
همچنین مقرر شد تا در خصوص حذف مالیات بر ارزش افزوده از عسل نیز با توجه به همراهی و موافقت سازمان امور مالیاتی با اصلاح آنچه در قانونی که پیشتر در مجلس تصویب شده بود و معیار ناگزیر سازمان به رعایت آن بوده، مجلس شورای اسلامی نسبت به اصلاح قانون آن تمهیدات لازم را هماهنگ کند.
همچنین «افزایش سرمایه صندوق حمایت از توسعه زنبورداری کشور» در کنار اختصاص تسهیلات کمک به زنبورداران از طریق فروش اموال مازاد دولت بر اساس قانون بودجه ۱۴۰۱، نیز از جمله راهکارهای اعلام شده مسئول دفتر کشاورزی سازمان برنامه و بودجه بود که به نظر میرسد زمینه تحقق تلاشی که نمایندگان اتحادیه سراسری زنبورداران ایران و صندوق حمایت از توسعه زنبورداری به اتفاق و متحدانه در حال پیگیری آن شده اند، بیش از پیش فراهم شده باشد.
در خصوص حذف کد شناسه یکتا از سوی سازمان دامپزشکی کشور نیز پس از اینکه «موسویان» به ایرادات این مساله برای زنبورداران پرداخت و در حضور پاپیزاده (رئیس سازمان امور عشایر) مساله معافیت مشابه عشایر را به دلیل کوچ رو بودن مطرح کرد، با تایید این مساله از سوی رئیس سازمان امور عشایر، مقرر شد تا مساله معافیت زنبورداران نیز همچون عشایر در اصلاحات پیشنهادی به مجلس برای یک شیوه نامه واحد قانونی برای زنبورداران محقق شود.
این خبر را به اشتراک بگذارید :