نخستین جلسه کارگروه استانداردسازی عسل با حضور اعضای این کارگروه زیرمجموعه اتحادیه سراسری زنبورداران ایران در سالن اجتماعات سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران برگزار شد.

به گزارش مرکز روابط‌عمومی و امور بین‌الملل اتحادیه سراسری زنبورداران ایران، جمعی از محققان، تولیدکنندگان و مدیران این اتحادیه و تشکل‌های استانی پس از محدودیت‌هایی بهداشتی ستاد ملی مقابله با کرونا از اقصی نقاط کشور در تهران گردهم آمدند تا در خصوص شیوه اجرای استاندارد اجباری عسل ۹۲ که مرداد ماه سال جاری در سازمان ملی استاندارد و با حضور معاون اول رئیس‌جمهوری به تصویب رسیده بود؛ به بحث و تبادل نظر بپردازند.

در این گردهمایی که با خیرمقدم محمد دومیرایی، دبیرکارگروه استاندارد عسل به حاضران و بیان هدف تشکیل این کارگروه توسط هیئت مدیره اتحادیه سراسری زنبورداران آغاز به کار کرد؛ حاضران در این زمینه به اتفاق نظر رسیدند که با توجه به مخالفت کارشناسان در خصوص مشکلات جدی بعد از اجرایی شدن این استاندارد برای کارخانجات بسته‌بندی کشور و تولید کنندگان عسل‌های تغذیه ای و با توجه به تولید عسل های دست‌ساز که دارای شاخصه های استاندارد هستند، خواستار درخواست توقف اجرای آن از سوی هیات مدیره اتحادیه سراسری به وزارت جهاد کشاورزی تا رفع اشکالات موجود شدند.

بنابراین گزارش، اعضای این کارگروه با استناد به نبود داده‌های آزمایشگاهی و عدم اطلاعات و دیتاهای لازم بر تشکیل مجموعه‌ای زیرنظر همین کارگروه برای تشکیل شبکه آزمایشگاهی و جمع‌آوری اطلاعات جامع و علمی و به موازات آن اموزش آزمایشگاه‌های تخصصی و آموزش زنبورداران جهت تولید عسل با کیفیت در شبکه زیر نظر آزمایشگاه اتحادیه سراسری کشور مبادرت کردند .

 

 

همچنین مقرر شد تا از سوی اتحادیه سراسری زنبورداران ایران نامه‌ای خطاب به وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) نگاشته شود و در آن ضمن دعوت از مدیران مربوطه در سازمان غذا و دارو و بهداشت برای درخواست راهکار قانونی برای ورود اتحادیه‌ها به جمع‌آوری عسل‌های تقلبی موسوم به پاتیلی، ترتیبی نیز اتخاذ شود تا با همراهی سازمان دامپزشکی کشور بتوان راهکار عملیاتی برای صدور مجوز جمع آوری عسل‌های بدون شناسنامه تدوین کرد.

براساس این گزارش، در این دیدار کارشناسان بر اهمیت آموزش زنبورداران کشور در رعایت تکنیک‌های تولید و همچنین تغذیه اصولی زنبورهای عسل و همچنین مراقبت بهداشتی از آن‌ها تاکید کردند.

بنابراین گزارش، در این گردهمایی کارشناسان و مدیران حاضر در این گردهمایی بر اهمیت اتخاذ راهکارهایی موثر در ترغیب زنبورداران کشور به رعایت فاکتورهای بهداشتی و در عین حال کیفی موردپسند بازار داخلی و بین‌المللی که عسل‌های تولیدی را در عین رعایت تمام توصیه‌های بهداشتی در زمینه نوع محتویات آنها شناسایی و درجه‌بندی کند؛ تاکید کردند و مقرر شد تا پس از بررسی کارشناسی یک کمیته تحقیقاتی سه نفره به انتخاب هیئت مدیره اتحادیه سراسری زنبورداران ایران و زیر نظر این کارگروه، تمام راهکارها و خط‌مشی لازم جهت شناسنامه‌دار شدن عسل‌های تولیدی و توزیعی در بازار کشور جهت ویرایش و تصویب نهایی در هیئت مدیره اتحادیه و سپس ارائه به متولیان امر گردآوری گردد.

 

 

لازم به ذکر است در این گردهمایی که به دبیری محمد دومیرایی مدرس زنبورداری و منتقد شیوه کنونی استاندارد اجباری عسل برگزار شد؛ از جمع اعضای کارگروه استاندارد عسل، حبیب‌اله مزارعی رئیس هیات مدیره، محسن اویسی عضو هیات مدیره، مهران محمدی‌خواه عضو هیات مدیره، میرمحسن موسویان مدیرعامل اتحادیه، بهزاد رفاهی محقق و پژوهشگر؛ رامین میرنجمی تولیدکننده و از زنبورداران نمونه؛ محسن شکوهی دامپزشک و مدرس دانشگاه؛ محمد فکری بازرس اتحادیه سراسری؛ نیل‌فروشان مدیرعامل اتحادیه زنبورداران استان اصفهان و مسعود رضایی پیشکسوت و کارشناس عسل حضور داشتند و هر یک دیدگاه‌های کارشناسی و توصیه‌ای خود را در این خصوص، در حال و هوایی صریح و صمیمانه مطرح کردند.

این خبر را به اشتراک بگذارید :